Зафіксовано факт незаконного полювання у Дрогобицькому районі

Державною екологічною інспекцією у Львівській області організовано виїзд у с. Новошичі Дрогобицького району, де в мисливських польових угіддях Дрогобицької районної організації УТМР виявлено застреленою самку козулі європейської. Про факт порушення вимог природоохоронного законодавства Інспекцію повідомив громадський інспектор з охорони довкілля, який невідкладно викликав на місце події слідчо-оперативну група Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області.

Спеціалістом інспекції у ході проведеного позапланового заходу державного нагляду (контролю) було з’ясовано, що на  місці події також перебували троє мисливців, які проводили полювання на хутрового звіра поруч із місцем виявлення мертвої тварини. Згідно наданих ними пояснень, останні категорично заперечили свою причетність до незаконного відстрілу козулі. При перевірці документів мисливців (передбачених статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», зокрема - картки на право відстрілу хутрового звіра), в одного із них в картці була відсутня дата та місце полювання (обхід, населений пункт). На порушника правил полювання складено протокол за ч.1ст. 85 Кодексу України про адміністративні порушення.

Слідчо-оперативна група Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області на місці вчинення правопорушення не з’ясовано обставини та не встановлено порушників, що спричинили загибель тварини.

Для проведення відповідних досліджень труп тварини під розписку передано користувачу мисливських угідь.

Інспекцією нараховано шкоду, заподіяну державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства (зокрема, в частині охорони тваринного світу) у розмірі 32000грн.

Матеріали позапланового заходу державного нагляду (контролю) в порядку статті 214 КПК скеровано у Дрогобицький ВП ГУНП у Львівській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці