Сьогодні відзначаємо екологічне свято – День довкілля

Щорічно з 1998 року, в третю суботу квітня Україна відзначає День довкілля, який встановлено Указом Президента України від 06.08.1998 № 855/98.

Напередодні працівники Інспекції висадили у Львові 50 дерев, що позитивно вплине на озеленення території міста та сприятиме покращенню стану навколишнього природного середовища.

Слід зазначити, що кожен може зробити свій внесок в збереження природи і покращити екологічну ситуацію на нашій планеті. І перші кроки досить прості: відмовляйтеся від поліетиленових пакетів, одноразових пляшок та посуду, будьте енергоефективними у побуті та обирайте найбільш екологічній транспорт, економте воду, сортуйте сміття і віддавайте на переробку. Купуйте менше, аналізуючи свої потреби, та не викидайте - використовуйте продукти раціонально і, за можливості, допомагайте тим хто наразі знаходиться у скрутному становищі.

Сьогоднішній день нагадує кожному, що маємо бути особливо дбайливими у нашому ставленні до середовища, яке нас оточує, та плекати у своїй культурі етику охорони природи. Адже зараз українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт, і наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими.

Тому ми у своїх діях не маємо права бути легковажними, а навпаки – посилити у собі відповідальність за природні багатства.

Маємо зберегти і примножити  те, чим так щедро обдаровані Богом!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці