Інспекція співпрацюватиме з Консультативною місією Європейського Союзу у питаннях природоохоронної сфери

Сьогодні в Інспекції відбулася зустріч з Радником з належного врядування Львівського регіонального представництва КМЄС Бартом Шефферсом.

Заступник начальника Інспекції Василь Стрищак та начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Богдан Катюбін поспілкувалися з гостем про нагальні виклики, пов’язані з організованою екологічною злочинністю, зокрема в частині незаконних рубок та подальшої контрабанди деревини.

Обговорили питання взаємодії Інспекції з регіональними правоохоронними відомствами, зокрема Нацполіцією та ДБР, та за результатами зустрічі визначили шляхи майбутньої співпраці.


 

Довідково.

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України створена у 2014 році і відтоді співпрацює зі своїми українськими партнерами з метою пришвидшення проведення реформи сектору цивільної безпеки. Для цього місія надає стратегічні консультації та практичну підтримку конкретним заходам, необхідним для проведення реформ, відповідно до стандартів ЄС і міжнародних принципів належного врядування та прав людини.

Мандат КМЄС в Україні реалізується за трьома напрямами діяльності:

  • Надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки, зокрема, щодо розробки стратегічних документів та законодавства;
  • Підтримка імплементації реформ за допомогою надання практичних консультацій, проведення тренінгів, реалізації проєктів та надання обладнання;
  • Співпраця та координація для забезпечення узгодженості зусиль українських органів влади та міжнародних партнерів щодо втілення реформ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці