Відбулося засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування

18 квітня під головування Олега Бондаренка відбулося виїзне засідання Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування, участь в якому прийняли начальник Інспекції Олександр Штепа та заступник начальника Інспекції Василь Стрищак, начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна, заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак, начальник Басейнового управляння водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Роман Туцький, т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик. В режимі відео-конференції доєдналися представники Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України, Державної екологічної інспекції України та члени Басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну.

Метою засідання було обговорення проблемного питання - зменшення забруднення транскордонної річки Західний Буг, що є притокою річки Вісла.

 Із вступним словом виступив голова Комітету Олег Бондаренко та заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький. Учасниками засідання обговорено стан якості поверхневих вод транскордонного басейну річки Західний Буг за результатами державного моніторингу та визначено основних забруднювачів. Висловлено ідеї щодо реконструкції та модернізації очисних споруд у Львівській області. Озвучено пропозиції щодо внесення змін до законодавства стосовно поводження із стічними водами та умовами функціонування локальних очисних споруд, а також посилення контролю та відповідальності за порушення природоохоронного законодавства.

В рамках зустрічі учасники засідання здійснили виїзд з метою оцінки ефективності роботи очисних споруд міста Львова, які є найбільшим водокористувачем та забруднювачем басейну річки Західний Буг. Відвідали територію Грибовицького сміттєзвалища та оцінили стан рекультивації порушених земель полігону та відновлення прилеглих ділянок. Здійснили огляд першої черги реконструйованих очисних споруд міста Пустомити, на яких планують запровадити сучасні енергозберігаючі технології для зменшення забруднення довкілля.








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці