Сьогодні відзначаємо Всесвітній день води

Щорічно 22 березня людство відзначає Всесвітній день води, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. У цей день у всьому світі проходять заходи присвячені важливості збереження та дбайливому ставленню до водних ресурсів.

Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту. Цього дня організації із захисту довкілля звертається до всіх держав, що існують на планеті, із закликом приділяти більше уваги захисту водних ресурсів планети і проводити конкретні дії на національних рівнях. У червні 1999 року на ІІІ Конференції міністри екології і охорони здоров’я 35 європейських країн, у тому числі й України, підписали Протокол про проблеми води і здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.

Пам’ятайте, що вода є вичерпним ресурсом і, роблячи свій внесок у її збереження, ви інвестуєте у здорове майбутнє прийдешніх поколінь!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці