Інспекція здійснила повторний відбір проб грунтів в місці витоку соляної кислоти

Фахівцями Інспекції в рамках кримінального провадження здійснено повторний виїзд та проведено огляд місця події за фактом витікання соляної кислоти з автоцистерни на території Бібрської міської ради, який стався 19 січня цього року.

Відтак, за результатами проведених лабораторних досліджень відібраних проб грунту на місці події 19.01.2024 року, спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції виявлено перевищення вмісту хлоридів у 35 разів. Матеріали перевірки було скеровано у Спеціалізовану екологічну прокуратуру Львівської обласної прокуратури та Львівське районне управління поліції № 2 ГУНП у Львівській області для вжиття заходів реагування щодо відкриття кримінального провадження за статтею 239 Кримінального кодексу України.

В рамках кримінального провадження 13.03.2024 року працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено повторний відбір проб ґрунту.

У зв’язку з проведенням досудового розслідування у кримінальному провадженні по вищевказаному факту деталі не розголошуються. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці