ТзОВ «Агрокультура Мостиська» сплатила збитки завдані державі на суму понад 88 тис. грн

За рішенням Господарського суду Львівської області з ТзОВ «Агрокультура Мостиська» стягнуто шкоду заподіяну державі внаслідок забруднення атмосферного повітря через порушення природоохоронного законодавства в розмірі 88 390 грн.

Нагадаємо, у 2019 році під час проведення перевірки ТзОВ «Агрокультура Мостиська» Інспекція зафіксувала порушення підприємством вимог природоохоронного законодавства - здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів, без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади.

Вже під час перевірки у 2021 році встановлено, що суб’єктом господарювання порушення усунуто та отримано відповідний дозвіл. Однак, відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, Інспекцією здійснено розрахунки розміру збитків на загальну суму 88 390 грн, що були заподіяні за період бездозвільної діяльності.

Вказані кошти надійшли у фонд охорони навколишнього природного середовища та будуть використані для реалізації екологічних програм нашого регіону.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці