Василь Стрищак розповів студентам про роботу сервісу ЕкоЗагроза

Зустріч відбулася на базі кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи в рамках співпраці з Львівським національним університетом імені Івана Франка. Основною темою для обговорення стала можливість участі громадськості у вирішенні екологічних проблем за допомогою використання екологічної платформи ЕкоЗагроза.

Заступник начальника Інспекції Василь Стрищак розповів про основні напрямки здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного  законодавства. Повідомив, що кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення у застосунку ЕкоЗагроза та долучитися до відновлення та збереження довкілля. В умовах цифровізації та можливості використання сучасних технології такий веб-ресурс значно спрощує комунікацію громадськості та Держекоінспекції.

Студенти мали змогу отримати основну інформацію про те, як користуватися застосунком ЕкоЗагроза та отримувати достовірні відомості про стан довкілля.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці