ЕкоЗагроза як інструмент громадського контролю у сфері охорони довкілля

31 січня 2024 року в Інспекції проведено семінар-навчання для громадських інспекторів з охорони довкілля Львівської області. Мета заходу – наголосити  на особливостях функціонування екологічної платформи ЕкоЗагроза.

Про основні можливості системи та її переваги у забезпеченні прав громадян на безпечне довкілля розповів начальник Інспекції Олександр Штепа. Зазначив, що ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, який дозволяє інформувати українців про стан довкілля у кожному куточку України, а також фіксувати екологічні загрози та злочини.

Заступник начальника Інспекції Василь Стрищак презентував функціонал системи, повідомив про порядок та основні вимоги до подання електронного звернення через ЕкоЗагрозу, розповів як користуватися застосунком та отримувати достовірну інформацію про стан довкілля. Звернув увагу, що використовувати її можна як веб-ресурс і як мобільний застосунок.

ЕкоЗагроза сприяє активній участі громадськості у вирішенні екологічних проблем. Кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення та долучитися до відновлення та збереження довкілля у застосунку ЕкоЗагроза.

Варто зазначити, що  заступник начальника також довів до відома інформацію про підсумки роботи громадських інспекторів протягом 2023року, відмітив їхню активну співпрацю та взаємодію з Інспекцією. Відбувся конструктивний діалог щодо обговорення питань, які виникали в присутніх під час проведення семінару-навчання та запропоновано шляхи вирішення проблемних ситуацій


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці