Робочі зустрічі із представниками громад Львівщини як метод ефективної взаємодії

Впродовж  ІІ півріччя 2023 року Інспекцією було проведено робочі зустрічі із представниками громад Дрогобицького, Червоноградського, Стрийського, Самбірського, Золочівського, Яворівського районів. Найближчим часом планується здійснити такі заходи в межах Львівського району.

Під час зустрічей із представниками громад обговорено ключові питання у сфері охорони навколишнього природного середовища. Акцентовано увагу на проблемах стихійних сміттєзвалищ, забруднення водних ресурсів, незаконний видобуток надр,  утримання зелених насаджень, спалювання сухої рослинності, боротьбі з браконьєрством.

Інспекцією наголошено про делеговані повноваження органів місцевого самоврядування, також про співпрацю з громадськими інспекторами з охорони довкілля, що є представниками громади.  

Також важливим питанням для обговорення було питання функціонування веб-ресурсу ЕкоЗагроза. Інспекція закликала представників органів місцевого самоврядування доєднуватися до цього напрямку роботи, провести інформування громад щодо функціонування електронного сервісу ЕкоЗагроза.

Нагадаємо, ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, розроблений за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, стандартизована форма для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу, з географічною прив’язкою до місцевості. 

Кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення та долучитися до відновлення та збереження довкілля у застосунку Еко-Загроза.

Увійти на вебресурс можна за посиланням  ecozagroza.gov.ua. Для зручності можна завантажити застосунок.

Алгоритм дій подання звернення:

 - за посиланням  ecozagroza.gov.ua або завантаживши мобільний додаток: GooglePlay- https://bit.ly/ecozagroza_googleplay чи AppStore –: https://apple.co/3P7pyJ8 необхідно увійти на сайт підтвердивши особу (пройти верифікацію). Заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації. Анонімні звернення не розглядаються!

- повернутися до рубрики «Повідомити» на верхній горизонтальній навігаційній панелі.

- заповнити заявку,  вказавши категорію екологічного впливу (повітря, ліс, вода, земля, надра, ПЗФ), його місцезнаходження (додати локацію, фото або відео), детально описати ситуацію, яка склалася.  

- відправити данні.

- результами розгляду звернення будуть відображатися у застосунку ЕкоЗагроза в «Особистому кабінеті».





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці